Tüp Bebek Tedavisi

Tüp bebek tedavisi nedir? Tüp bebek tedavisi nasıl uygulanır? Tüp bebek tedavisi aşamaları nelerdir? tüp bebek tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

İşte tüp bebek tedavisi hakkında merak ettikleriniz…

Tüp bebek tedavisi mutlaka planlı programlı ve kişiye özel olarak gerçekleşmesi gerekmektedir. Tüp bebek tedavisi nasıl yapılır önemli bir konudur. Öncelikle tedaviye geçişin yapılmadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi de işin uzmanından bu desteği almanız gerekir.

tüp bebek tedavisi

Tüp Bebek Tedavisi Uygulama Aşaması

Toplamda 4 ana başlık altında tüp bebek uygulama aşaması görülmektedir. Bunlar yumurtalıkların geliştirilmesi, Yumurtaların toplanması, Yumurtaların laboratuvar koşullarında döllenmesi, Embriyoların anne adayının rahmine transfer edilmesi gibi uygulamaların olduğunu belirtmemiz mümkündür.

Yumurtalıkların geliştirilmesi

Yumurtalıkların uyarılması için ilk olarak iğne şeklinde hormon ilaçları uygulanacaktır. Bu işlemin gerçekleşmesinin en temel nedenlerinden birisi de fazla sayıda yumurtanın olgunlaşmasını sağlamak olacaktır. Bu yüzden tüp bebek uygulamaları için daha çok bu yola başvurulmaya çalışılmaktadır diyebiliriz.

Yumurtaların Toplanması

Bu aşamada ultrasonografi ile ve hafif bir genel anestezi aracılığına başvurularak yumurtaların toplanması gerçekleştirilmektedir.

Yumurtaların Laboratuvar Koşullarında Döllenmesi

En önemli aşamalardan birisi de labaratuvarlar da yumurtalıkların döllendirilmesi işlemidir diyebilmek mümkündür. Bu uygulama sırasında toplanan yumurtalar ile baba adayından elde edilen sperm embriyoloji laboratuvar ekibi tarafından özel besiyerleri içinde birleştirilerek döllenmesi sağlanmaktadır.

Embriyoların Anne Adayının Rahmine Transfer Edilmesi İşlemi

Kadın doğum uzmanı aracılığı ile embriyolar, anne adayının rahmine transfer edilir. Yapılacak tüm bu işlemler sonucunda ise annenin gebe kalmasına yardımcı olunur. Transfer işlemleri çok uzun sürmemektedir. Transfer aşaması yaklaşık olarak 10 dakika içerisinde rahmine aktarılır. Anne adayları bu işlem gerçekleşirken herhangi bir ağrı ya da acı duyup duymayacakları yönünde bir endişe içerisinde yer alabiliyor. Fakat acı ya da ağrı gibi sorunlar olmayacaktır. Transferden 12 gün sonra gebelik testi yapılarak, sonucun ne olduğu öğrenilmeye çalışılır. Bu sayede yapılacak bu tür tedavi şeklinden sonra gebeliğe dair herhangi bir gelişme olup olmadığı tespit edilir.

Tüp Bebek Tedavisi Kaç Gün Sürer?

Tüp bebek tedavisi için tam olarak bir zaman belirtmek doğru bir yol değildir. Çünkü bu tür tedavi şekli her bayanın durumuna bağlı olara değişkenlik gösterdiği durumlar da olabilmektedir. . Uygulanan her tedavi kişiye özel olabildiğinden dolayı doğal olarak sürme aşamasında da farklılıkları görebilmek mümkün hale gelir. Fakat genel ifadeyle tüp bebek kaç gün sürer diye üzerinde düşünüldüğünde ise tüp bebek tedavileri 10-15 gün arasında değişkenlik göstermiş olduğu durumlar olabiliyor diyebiliriz. Doktor tarafından belirlenen tedavi zamanlarda yapılması gereken en önemli çözüm yollarından birisi de ara ara hastanenin yolunu tutmanız olacaktır. Genellikle tüp bebek tedavisine başlayan anne adayları için süre önemli bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Fakat, erkek aday zaman konusunda daha serbest kalabilir. Anne adayı ise tedavinin her aşamasında mutlaka bulunması gerekir.

Çikolata kisti belirtilerine bakılarak Detaylı bilgi için Prof. Dr. Timur GÜRGAN'a başvurabilirsiniz. Bu konuda hemen çözüm üretilerek sağlığınıza yeniden kavuşmanız temenni ediyoruz.