Riskli gebelik

Riskli gebelik nedir? Nasıl ortaya çıkar? Riskli gebelik belirtileri nelerdir? Riskli gebelik kriterleri nedir? Riskli gebelik takibi nasıl yapılır?

Hamilelik her ne kadar doğal bir durum olsa da, kimi zaman anne adaylarının vücutlarında istenmeyen bir takım sağlık problemleri açığa çıkabiliyor. Annede meydana gelen hastalıklar doğal olarak gebeliğin risk içerisine girmesine neden olacaktır. Böyşe bir durumda ki hamilelik bebeğinde risk altına girmesine neden olacaktır.

Riskli gebelikler, anne adayının ve anne karnındaki bebeğin ister istemez sağlığını tehlikeye atmaya da neden olacaktır. Böyle bir durumda yapılması gereken ise perinatolog ismi verilen uzmanlar tarafından gebeliğin mutlaka takip edilmesi gerekmektedir.

Riskli Gebeliğe Neler Yol Açıyor?

Eğer ki anne adayı 18 yaşın altında ya da 35 yaş üstündeyse o zaman riskli gebelikten bahsedebilmek mümkün olacak. Ayrıca , guatr, şeker, kalp, karaciğer, kolajen doku hastalıklarının anne adaylarında bulunması, riskli gebeliğin başlanmasına neden olur.

Anne adayı çok kilolu yahut aşırı zayıfsa, sigara ve alkol tüketiliyorsa, tekrarlayan düşük geçmişi varsa o zaman anne ve bebek risk altına girmiş olacaktır. Böyle bir durumda yapılması gereken en iyi çözüm yollarından birisi de hemen bir doktora görünmek olacaktır. Uzmanından alacağınız profesyonel destekle gebeliğin daha sağlıklı şekilde geçmesi de sağlanmış olur.

hamilelik gebelik

Riskli Gebelik Takibi Gerekli Mi?

Gebelik esnasında yahut ilerleyen safhalarda anneye dair ciddi sağlık problemlerinin olup olmadığının saptanması adına riskli gebelik takibi yapılması gerekli olmuştur. Bu sayede anne yahut anne karnında yer alan bebek riske atılmamış olur ve sağlıklı bir doğum gerçekleşir.

Riskli gebelik takibi mutlaka gereklidir. Neden derseniz de anne adayının mevcut hastalığının ilerlemesini ve tedavisini çeşitlenmesini sağlayarak sorunların daha fazla büyümeden önlenmesine yardımcı olur. İşte bu konuda gebelik takiplerini profesyonel anlamda yaparak oluşabilecek ciddi sağlık problemlerinin önüne geçen Prof. Dr. Timur GÜRGAN’dan destek alablirsiniz. Bebeğinizi dünyaya daha sağlıklı bir şekilde getirme şansına sahip olursunuz.
Daha önceden düşük olmuşsa, kaçıncı haftada gerçekleştiği, nasıl olduğu gibi ayrıntıların yapılacak testler sonrası saptaması yapılır. Aynı zamanda anne tümör bakımından da inceleme altına alınmaya başlayacaktır. Bebek gelişiminde anormalliklerin tespit edilme işlemi artık bugünün teknolojisi sayesinde daha kolay hale gelmeye başlamıştır.

Bu konuda gebelik takiplerini profesyonel anlamda yaparak oluşabilecek ciddi sağlık problemlerinin önüne geçen Prof. Dr. Timur GÜRGAN'dan destek alablirsiniz