Her kadın anne olmak ümidiyle gebe kalır. Hamile bir kadının, planlandığı günden itibaren doğumun gerçekleşip loğusalık dönemine kadar da ihtiyaç duyacağı tıbbi desteğin karşılanması adına mutlaka gebelik takibi yapılması gerekir. Bu hem hamile bir kadının hem de anne karnında yer alan bebeğin korunup sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi adına önemli konudur.
Gebelik takibi neden önemli diye düşünürseniz, yapılacak testler sonrasında olası birçok problemin önüne geçilmesi daha kolay hale gelmeye başlar. Sağlıklı bir tohumun yaşanması adına en önemli altın kurallarından birisi de gebelik takiplerinin düzenli bir şekilde yapılmasıdır.
Gebelik Takibi Nasıl Yapılıyor?
Hamilelik süresince bebeğin ve annenin korunması, sağlıklı bir doğumun yapılması adına gebelik takibinin önemi son derece fazladır. Gebeliğin başlangıcı daha çok idrar ya da kan testi sonrasında saptanır.
Takibin en önemli hususlarından birisi de 22-24 haftalar arasında yapılması gereken “detaylı ultrasonografi” olarak bilinen muayene olacaktır. Bebeğin tüm dönemleri ayrıntılı bir şekilde inceleme altına alınması gerekmektedir
Ayrıntılı bir şekilde işlem yapıldığından dolayı hastalığın anne karnında tanısı daha kolay bir şekilde ortaya konulabilmektedir.
Son dönemde yani 32. haftada kontrollerde yeniden sıklık başlanmalıdır. On beş günlük periyotla 34. ve 36.haftalarda da doğuma kadar haftalık izlem yapılmaya devam edilir. Doğumun şekline bağlı olarak ise loğusalık kontrolü ile muayenelere son verilmiş olunur.
Gebelik Takibi Neden Önemlidir?
Bebeğin gelişimlerinin izlenmesi ve oluşabilecek sorunların önlenmesi adına gebelik takibi önemlidir. Annenin aynı zamanda gebelik sırasında şiddetlenebilecek hastalıkları saptamak, gerekli tedaviyi yapabilmek adına takiplerinin mutlaka uzman doktorunuz tarafından yapılması gerekir.
Bu konuda sektörde adını duyurmuş olan başarılı doktorunuzla takiplerinizin yapılmasını sağlayabilir ve sağlıklı bir şekilde bebeğinizin doğumunu gerçeklemesini sağlayabilirsiniz.
Gebelik takibinin artık bu denli fazla önemli hale gelmesinin bir diğer hususlarından birisi de bebekte meydana gelebilecek yapısal bozuklukların önüne geçilmesine yardımcı olur. Bu sayede yapısal bozuklukları erken gebelik döneminde saptayarak tedavi edilmesi de sağlanmış olunur.