Tüp Bebek Tedavisi Kimlere Uygulanır?
Tüp bebek kimlere uygulanır sorusu da ayrı bir önem arz etmektedir! Çünkü her gebe kalamayan çifte tüp bebek tedavisi uygulanamayacağı gibi, her tüp bebek için gelen hastayada aynı tedavi uygulanmaz ve kişiye özel tedavi planı çıkartılır. Buna göre:
Tüp Bebek Tedavisi Kimlere Uygulanmaz?
Tüp bebek tedavisi kimler için uygulanmaz derseniz şu şekilde bir aşamalandırma yapmamız mümkündür. Buna göre:
tüp bebek tedavisi daha anlamlı hale gelmeye başlar.
Prof. Dr. Timur GÜRGAN ve ekibi kişiye özel tedavi teknikleri ile hangi hastaya hangi tedavinin uygulanacağı karar verilerek, kişiye özel tedavisi planlanmaktadır.
Anne ve baba olma özlemi içerisinde yanıp tutuşan adaylara bir takım uygulamalar da yapılmaktadır. Tedavi sürecine geçilmeden önce ise ilk aşama da bir değerlendirme görüşmesi yapılmaya başlanır. Eğer ki daha önce gerçekleşmiş uygulamalar var ise bunlar konuşulur. Kişiye özel tüp bebek tedavisi için gereken tetkikler planlanmaya başlanır. Daha sonra tetkiklerin neticeleri göz önünde tutularak kişiye özel tedavi planı çıkartılarak yol haritası belirlenmektedir. Anne adayının üreme organlarının anatomik yapısının bir an önce görülmesi adına ultrasonografi eşliğinde jinekolojik muayene yapılır.
Uygulanacak tedaviler hakkında anne baba adaylarına Prof. Dr. Timur GÜRGAN ve ekibi tarafından sunulurken diğer yandan da başarıya giden yolda neler yapılması planlandığı anne baba adaylarına anlatılır.
Tüp bebek Tedavisinde Yaş Faktörü
Anne adayının yaşı tüp bebek tedavisini ne derece de etkiler üzerinde son dönem de en çok tartışılan bir konu olmayı başarıyor. Kadınların doğurganlık özelliği 35 yaşla birlikte daha fazla azalma göstermeye neden olur. 40 yaşından sonra bir kadının tüp bebek’le gebe kalma olasılığı % 20 nin altına düşeceğinden daha erken yaşlarda bu tedavinin kişiye özel uygulanması daha doğru olacaktır. Tüp bebek tedavisinde yaş sınırı, sürecin daha olumlu şekilde olması adına oldukça önemli bir husustur.
Tüp bebek tedavisinin artık daha iyi şekilde sonuçlanması adına yaş faktörüne mutlaka dikkat edilmesi gerekir. Kadının yaşı 37 olduğu zaman zarfında ise hem yumurtasının kalitesi düşerken hem de sayısında da azalma görülür. Hal böyle olunca da gebe kalması zorlaşır. Gel gelelim menepoz dönemine göz atığımız da ise, menepoz kadınlarda 45-47 yaşları arasında adet görmesinin bitmesi sonucu ortaya çıkabiliyor. Menepoza girme yaşı ülkemizde daha çok ortalama olarak 47 iken, dünyadaki ortalama 49 yaş kadar olduğu tespit edilen bir durum olarak ön plana çıkıyor. Menopozdaki kadınlarda yumurtanın üretmiş olduğu östrojen seviyesi daha aza ineceğinden dolayı gebe kalmak oldukça imkansız bir hale dönüşebilir.