aile planlaması nedir?

Aile Planlaması Nedir?

Aile Planlaması

Aile Planlaması Nedir? Aile Planlaması Neden Yapılır? Aile Planlaması Faydaları Nelerdir? aile planlaması yöntemleri nelerdir?

Çiftlerin istedikleri gebelik sürecine erişmesi ve mutlu bir yuvası olması adına yapılacak planlı programlı uygulamaların başında ise aile planlaması yer almaktadır. Bakabilecekleri sayıda arzu ettiği çocuklara ulaşabilmeleri adına çiftlerin muhakkak bu konuya el atmaları gerekmektedir. Aile planlamasından söz ettiğimizde kesinlikle çocuk kısıtlaması gibi düşünülmemesi gerekmektedir. Bu tür planlamaların ihtiyaç duyularak yapılmasının en temel amaçlarından birisi olarak ise çocuk yapmasını sağlamak, gebelik aralıklarının sağlıklı şekilde yürütülmesine yardımcı olmaktır.

aile planlaması nedir?

Eğer ki yaşamının bundan sonra ki evresinin daha mutlu, sağlıklı ve sorunsuz şekilde geçmesini isteyenlerdenseniz aila planlamasının gerçekleşmesine yardımcı olmanız gerekiyor. Aile sağlığının bu sayede en güzel şekilde muhafaza edilmesini sağlamış olursunuz. Belirtilmesi gereken bir diğer önemli hususlardan birisi de mutlaka hamilelikler arasında belli bir sürenin mutlaka bırakılması gerektiğidir. Bu sayede bebek sağlığı da riske atılmamış olurken, kısa aralıklı doğumlardan olumsuz şekilde etkilenmemesine yardımcı olacaktır.

Aile Planlanması Neden Yapılıyor?

Aile planlanmasının amaçları neler olduğu son dönemde çiftler tarafından üzerinde düşünülen bir konu olmayı başarmıştır. Temel sağlık hizmetlerinden biri olarak ön plana çıkan aile planlanmasında şüphesiz en çok üzerinde durulacak önemlerden birisi de uygun şartlarda bebek sahibi olmayı kolaylaştırmaktır. Bu sayede bebeğiniz ile ilgili başınıza gelebilecek olumsuz durumları ister istemez ortadan kaldırma şansına sahip olursunuz. Bu şekilde bebek, daha iyi şartlar altında büyüme fırsatına sahip olurken diğer yandan da aile bebeğine daha iyi imkanlar sunup sağlıklı bir şekilde yaşamını devam etmesini sağlar. Ülkemizde son dönemde yapılan en yanlış hamlelerden birisi aşırı doğurganlıktır. Yapılacak olan verimli bir aile planlanmasının sonrasında ise aşırı doğurganlığın önüne geöebilmek mümkün olacaktır. Bu durum, , annenin fiziksel olarak ve psikolojik olarak etkilenmesine zemin hazırladığından dolayı mutlaka aşırı doğurganlığın önüne geçilmesinde fayda olacaktır. Hamilelikler arasında süreyi en veriml şekilde ayarlamak ve gerek anneyle gerekse de bebekle ilgli doğabilecek sorunları minimize edilmesine katkı sağlar. 18 yaşından önce ve 35 yaşından sonra yapılan doğumdan sonra anne ve bebek tehlikeye girebiliyor. Bu yüzden dolayı doğum yaşının ayarlanması konusunda bir planlama içerisine girilmesi gerekmektedir.

Search

+